Resident Evil 3 Demo – alle Mr. Charlie locaties!

Zoals jullie ongetwijfeld weten kun je sinds gisteren de demo spelen van Resident Evil 3! Je kunt ook ambassadeur worden van Resident Evil. Je kunt hiermee Ambassadeur punten scoren en zo je rank omhoog krijgen voor leuke extra’s. Dat willen we natuurlijk allemaal! LET OP: Deze acties loopt tot 3 april (de release van de full game).

Gelukkig heb ik de Mr. Charlie locaties allemaal weten te bemachtigen (sommigen alleen, anderen met een beetje hulp) en heb ik ze op een rijtje gezet. Waar wacht je nog op, schiet die Mr. Charlies!

Alle afbeeldingen heb ik geleend van een guide in het Engels geschreven. Check die guide dus ook zeker even!

Locaties

Het is wellicht geen chronologische volgorde maar ik hoop dat je ze hiermee allemaal te pakken kunt krijgen.

Charlie 1 – Redstone Street Station

Wanneer je de intro hebt gekeken loop je rechts de trein uit. Aan het einde van de trein kijk je over het spoor heen voor je eerste Mr. Charlie.

Charlie 2 – Downtown

Wanneer je de trappen oploopt richting de straat kom je in een kamer met een box en op de tafel staat een Mr. Charlie.

Charlie 3 – Downtown

Wanneer je de kamer verlaat en de cut-scene heeft gespeeld met de mensen die wegrennen kun je iets naar voren lopen en dan zie je rechts een ambulance. Achterin de ambulance staat Mr. Charlie.

Voorbereiding op nummer 5 – Downtown – Bij de speelgoedwinkel kun je door het raam kijken (richten met je wapen) naar een Mr. Charlie poster. Kijk hier 10 a 15 seconden naar en er spawnt een Mr. Charlie bovenop de donut winkel.

De poster

Charlie 4 – Downtown

Aan het eind van de straat (na de poster) krijg je een cut-scene. Na de cut-scene zie je links van je een hek met daarachter drie zombies. Achter deze zombies staat een auto met op de motorkap een Mr. Charlie!

Charlie 5 – Downtown

Na wederom een cut-scene waarin de zombies een hek omver drukken kun je, wanneer je recht vooruit kijkt, de vruchten van het poster kijken zien. Bovenop de donutwinkel staat Mr. Charlie

Charlie 6 – Downtown

Nu je voor de Donut winkel staat heb je rechts een trap omhoog. Voor we die opgaan naar nummer 7 moet je nog even iets verder naar rechts draaien. Naast de trap die we net afkwamen, onder de bouwwerken staat nog een Mr. Charlie.

Charlie 7 – Downtown

Wanneer je voor de donutwinkel staat heb je rechts de trap (die ik noemde bij nummer 6). Ga deze trap op en ga bovenaan rechts nog verder de trap op. Wanneer je boven komt staat deze Mr. Charlie bovenop de elektriciteitskasten.

Voor je verder gaat naar Charlie 8 raad ik je aan om een klein stukje verder te lopen en de gele ladder naar beneden te trappen voor een shortcut.

Charlie 8 – Downtown

Nu we de ladder naar beneden hebben getrapt ga je weer terug naar de ladder. Niet om weer naar beneden te gaan maar om het pad naar links te volgen. Je komt in een kamer uit met daarin een kluis (Code Links 9, Rechts 1, Links 8). Er staan in deze ruimte stellingkasten met aan de rechterkant (gezien vanaf de deur waar je binnenkomt) een Mr. Charlie op de bovenste plank.

Charlie 9 – Downtown

Wanneer je de kamer uitloopt en door de deur aan het eind van de hal gaat kom je weer op straat. Boven je, op de treinrails, staat een Mr. Charlie.

Charlie 10 – Downtown

Op dezelfde locatie als 9 kun je ook nummer 10 spotten. Wanneer je naar links kijkt staat Mr. Charlie bovenop de donutwinkel.

Charlie 11 – Downtown in de apotheek

Goed we zijn halverwege! Nog 10 te gaan. Wanneer je de trap afgaat waar je net bovenop nummers 9 en 10 hebt geschoten kun je de apotheek binnen lopen. In deze apotheek staat een Mr. Charlie helemaal aan het eind van het gangpad aan de rechterkant. Ter voorbereiding op Mr. Charlie 16 pak je hier ook de High Grade Gunpowder maar COMBINEER DEZE NIET!

Charlie 12 – Subway Office

Hier moet je heen om de slang te halen om het vuur te blussen voor je objective (laat deze nog even liggen als je zonder onze grote vriend wilt spelen). Ook vind je hier (wanneer je in bezit bent van de betonschaar (boltcutter)) een shotgun. Maar wij zijn hier voor de Mr. Charlie en die staat in het kantoor rechts van waar de slang ligt. Bij binnenkomst kijk je links in de kast onderin voor Mr. Charlie.

Charlie 13 – Downtown in de donut winkel

In de donut winkel staat een Mr. Charlie te dansen naast de magnetron. Bij binnenkomst via de achteringang over de toonbank een de rechterzijde.

In de donut winkel is een safehouse met daarin de betonschaar! Deze heb je nodig om een aantal deuren te openen en geven je ook toegang tot een aantal Mr. Charlies. Pak dus NU die betonschaar!

Charlie 14 – Downtown

Met de betonschaar in de hand verlaten we de donut winkel waar we die ook binnen zijn gekomen. Recht vooruit zie je een hek die je nog niet in kon omdat er een hangslot omheen zit. Met de betonschaar gaan we stiekem toch naar binnen. Reken af met de drie zombies die daar zijn en schiet aan het eind van het steegje de Mr. Charlie die zich verstopt tussen twee metalen boxen aan de linkerkant.

Charlie 15 – Downtown

Wanneer je de donut winkel weer in gaat en nu via de voorkant er weer uit gaat kom je weer waar op het pleintje voor de donut winkel. Neem de trap rechtdoor omhoog en ga rechts en rechts om de winkel binnen te gaan. In deze winkel, boven op een bierkoeling, staat deze Mr. Charlie. Ter voorbereiding op Mr. Charlie 16 pak je hier ook de High Grade Gunpowder. En als je wilt een First Aid Spray. Combineer nu beide High Grade Gunpowder voor MAG ammo.

Charlie 16 – Downtown

Nu we de MAG ammo hebben gemaakt moeten we helemaal terug naar het begin van de demo, naar de Subway Station om te kijken wat Mikhail over Carlos te zeggen heeft. Wanneer Mikhail het heeft over het opruimen van “rubble” kun je weer naar buiten gaan. Wanneer je weer onder de schuifdeur bent gekropen loop je links helemaal naar het einde van de weg. Weet je nog die ladder die we naar beneden hebben geschopt? Klim nu omhoog om de nu beschikbare Mr. Charlie op het dak kapot te schieten. Je vindt hem bij de oranje bouwlift.

Nu wordt het menens

Voor drie van de overige vier Mr. Charlies moet je iets meer voor doen dan enkel ze vinden. Om ze te krijgen moet je een aantal dingen doen welke ik natuurlijk ga uitleggen. Wat je eerst moet doen is de brandslang halen in de Subway Office. De reden dat je die eerst nog niet pakt is omdat Nemesis je gaat achtervolgen zodra je de Donut winkel weer uitkomt. Het wordt nu menens.

Charlie 17 – Downtown

Nu je Nemesis op je hielen hebt moet je als eerste je een weg banen naar de straat met de supermarkt. Nu wordt het tijd om Nemesis drie keer op zijn knieƫn te brengen. Wanneer je dit succesvol hebt gedaan zal de zombie die in de politieauto zit uit de auto vallen en zie je eindelijke de Mr. Charlie die in de auto verborgen ligt. Kleine tip: Als je een keer dood gaat krijg je de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad te verlagen naar Assisted. Niet alleen is het dan makkelijker om Nemesis plat te krijgen, ook krijg je een Assault Rifle.

Charlie 18 – Downtown, in de apotheek

Been je een weg door de zombies en Nemesis richting het vuur die je dient te blussen. Na het blussen spawnt er een nieuwe zombie! Deze zombie moet je doden om een Mr. Charlie vrij te krijgen in de apotheek! Naast de politieauto waar je net een Mr. Charlie in hebt geschoten staat een witte auto. Achter die witte auto staat nu een nieuwe zombie die niet bij jou kan komen en jij niet bij hem. Betekent niet dat we hem niet kunnen omleggen. Doe dit en ga opnieuw naar de apotheek (door de donutwinkel, rechts en dan aan het eind van de straat links). Aan het eind van de gang, op het automaat, staat nu de Mr. Charlie. Let wel op de zombie die er nu naast ligt (die lag er in eerste instantie bovenop dus die ‘leeft’ weer ;))

De zombie die je moet schieten na het blussen
De locatie in de apotheek

Charlie 19 – Downtown

Achter de donut winkel aan de linkerkant staat ook een politieauto met daarin een zombie en een Mr. Charlie. Om deze zombie te laten uitstappen moet je 20 tot 25 keer een Perfect Dodge uitvoeren. Dus 25 keer een zombie of Nemesis ontwijken. Ik heb dit gedaan door het plein VOOR de donut winkel vrij te maken van Zombies (het plein waar je Nemesis voor het eerst ziet). Op dit moment sta je 1 op 1 tegen Nemesis en kun je gaan ontwijken. Zie hieronder wat een Perfect Dodge is!

Afbeeldingsresultaat voor perfect dodge gif resident evil 3
Dit is een perfect dodge

Na dit 20 a 25 keer gedaan te hebben ga je naar de politieauto (achter de donut winkel), valt de zombie eruit en schiet je de Mr. Charlie die erin zit. Easy as that!

Charlie 20 – Downtown

Nu je alle andere hebt gepakt maak je je een weg naar waar je het vuur hebt geblust. Hier eindigt de demo maar voor je dat einde ziet is het belangrijk om HEEL VOORZICHTIG om de brandkraan te lopen en je tegen de rechtermuur te drukken en links om de hoek te kijken. Bovenop een ventielatierooster staat de laatste Mr. Charlie!

That’s a wrap

Zo, dat zijn alle 20 Mr. Charlies die je kunt vinden in de Resident Evil 3 Remake demo! De demo is ontzettend kort en kun je, wanneer je rent, binnen 2:30 minuut uitspelen. Wellicht de experts nog wele en stuk sneller. Ik kijk na het spelen uit naar de volledige versie! Ik zie jullie 3 april in Raccoon City!

Trophies
DutchPlayStationGamer

Mijn video’s check je hier!

Meer lezen over gaming of andere zaken? Check dan FSOM en FSOM TV!