Beter laat dan nooit – Life is Strange

Ooit, in een grijs verleden, zag ik de titel Life is Strange voorbij komen. Dit was nog in het PlayStation 3 tijdperk en voor de komst van de PlayStation 4 dus het is al even geleden. Nu is Life is Strange ooit PS+ game geweest maar, dom als ik ben, heb ik die game niet in mijn bibliotheek gezet. Beetje jammer en altijd afgevraagd of ik de game nog eens moest halen. Toen was daar de 60% korting op games in de PlayStation store ineens. Bij het scrollen kwam ik zowel het eerste seizoen en de prequel van Life is Strange tegen. Die moest ik halen!

Life is Strange

Voor degenen die het nog niet weten, Life is Strange is een episodische game die veel wegheeft van de Telltale games. In het eerste seizoen, welke vijf afleveringen heeft, speel je als Max. Max is een jonge vrouw met bijzondere krachten. Ze heeft namelijk de mogelijkheid om de tijd terug te draaien. Dit is ook een rode draad in het verhaal, niet tevreden met je keuze en je draait deze eenvoudig terug en je kiest een andere keuze.

Er zitten natuurlijk wel een aantal consequenties aan het manipuleren van tijd en dat is iets waar Max gedurende de game ook zeker achter komt. Een mysterieuze storm dreigt het dorpje Arcadia Bay, waar Max woont, te vernietigen en alles wijst erop dat Max de enige is die het dorpje kan redden. Gelukkig hoeft ze dit niet alleen te doen want haar trouwe vriendin Chloe is er om haar te steunen en te adviseren.

Life is Strange – Before the Storm

Before the Storm speelt zich af voor de gebeurtenissen uit het eerste seizoen van Life is Strange. Je speelt als Max haar vriendin Chloe en de karakters die je hebt leren kennen in het eerste seizoen krijgen een meer diepgang.

Omdat je niet als Max speelt en dus niet de mogelijkheid hebt om tijd te manipuleren zul je het spelen van deze titel heel anders ervaren. Je leert niet alleen hoe Chloe is geworden zoals ze is geworden maar ook op het gebied van gameplay zul je je iets anders moeten opstellen. Een fout antwoord is in dit geval ook echt een fout antwoord! Gelukkig is Chloe niet op haar mondje gevallen en kun je op cruciale momenten ervoor kiezen om een Talkback aan te gaan. Hierbij kun je je “tegenstander” in een hoek drukken om zo je zin te krijgen. Gelukkig heeft Chloe een rijk arsenaal aan woorden dus hiermee red je je wel.

Beter laat dan nooit

Na het spelen van deze titels kan ik niet ander concluderen dan dat dit gewoon topgames zijn. De wijze waarop het verhaal wordt verteld, de voiceacting, het klopt gewoon. Om nu direct te zeggen dat ze in mijn top 10 komen, dat denk ik niet maar op het gebied van favoriete episodische games staan ze daar zeker wel in. En dan hoog genoteerd.

Mocht je nu net als ik de games nog nooit gespeeld hebben, je koopt nu het eerste seizoen en de deluxe edition van Before the Storm (bevat een bonus aflevering) voor een schamele €8,48. Een zeer mooie prijs en zeer zeker de moeite waard.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dpg-1024x640.jpg

Check mijn video’s op hier!

Meer lezen over gaming of andere zaken? Check dan FSOM en FSOM TV!