PlayStation VR – een hele andere dimensie in gaming

PlayStation VR, ik moet er niet aan denken. Zo’n domme headset op je hoofd en dan een beetje om je heen kijken. Het is niet comfortabel, niet handig en ziet er ook nog eens idioot uit. Nee, voor mij nooit PlayStation VR. Althans, dat is wat ik altijd heb gedacht. Toch ben ik een aantal weken geleden overstag gegaan. Voornaamste reden is de PlayStation camera. Ik wil in 2020 een start gaan maken met streamen en waarom dan niet direct iets extra investeren voor de full package?

THE PLAYROOM VR

De eerste games

Wanneer je dan de daadwerkelijke doos binnen krijgt is het natuurlijk altijd weer alsof je een cadeautje krijgt. Je weet alleen al wat er in zit! Ik heb gekozen voor de PlayStation VR Mega Pack II + 5 games! De games die je er bij krijgt zijn:

  • PlayStation VR Worlds
  • The Elder Scrolls V: Skyrim VR
  • Astro Bot Rescue Mission
  • Resident Evil VII
  • Everybody’s Golf VR
PlayStation® VR WORLDS

Stiekem krijg je ook Playroom VR er bij met daarin een aantal mini games om je te laten wennen aan de VR headset. De Playroom was dan ook mijn eerste ervaring met VR. Een voorproefje op Astro Bot, een aantal mini games die je in party verband kunt spelen, al met al gewoon een toffe kennismaking. De trophies voor Playroom VR zijn ook nog eens erg gemakkelijk dus de eerste Platinum op VR is ook al in de pocket!

THE PLAYROOM

Robinson!

Zoals ik al zei, PlayStation VR was niet een accessoire dat ik per direct wilde aanschaffen. Om die reden heb ik ook veel VR games gewoon simpelweg gemist. Een game heeft echter veel indruk op me gemaakt toen ik daar de trailer van zag. Wanneer dit precies geweest is durf ik niet meer te zeggen maar wel wist ik nog dat de game Robinson: The Journey heet.

De game heb ik dan ook direct gekocht via de PlayStation Store (aanbiedingen zijn soms awesome) en ondertussen heb ik de game uitgespeeld en mijn review, die dan weliswaar een aantal jaren te laat is, zal ik snel schrijven en hier plaatsen.

Robinson: The Journey

Misselijk

Iets wat je veelal hoort over VR in het algemeen is misselijkheid. Niet dat je misselijk wordt van het dragen van de headset, meer van de bewegingen die je maakt. Je hoofd denkt namelijk dat je door een wereld loopt maar je lichaam zit gewoon stil op de bank of staat ‘stil’ in je huiskamer. Je loopt namelijk nog steeds met je controller. Tijdens het spelen van The Playroom VR heb ik hier gelukkig geen hinder van ondervonden en ik dacht toen eigenlijk dat het mij niet zou overkomen. Dit veranderde echter snel na het spelen van Robinson. De eerste twee speelsessies heb ik na een uurtje de game uitgezet omdat ik misselijk begon te worden.

Nu moet ik racegames nog spelen maar naar het schijnt heb je het dan ook al vrij vlot! Dat is een beetje jammer maar ook weer niet onoverkomelijk. Wellicht zorgt het juist voor de balans die je tijdens het gamen zoekt! Afwisseling is sowieso belangrijk tijdens het gamen natuurlijk maar wanneer je dan ook nog eens kunt bepalen of je een game speelt op je tv of VR, dan weet je dat de keuze reuze is!

Heb je tips?

Gezien ik nog een newbie ben op het gebied van VR gaming hoor ik natuurlijk graag tips van jullie. Ik heb naast de reeds genoemde games ook Blood and Truth mogen toevoegen aan mijn gamecollectie. Ook moet ik Moss en Beat Saber proberen heb ik begrepen dus die staan genoteerd. Mochten jullie nog meer tips hebben voor me, let me know! De comments zijn gewild.

VR is here to stay

Of ik nu verkocht ben aan VR gaming of niet, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Wel vind ik het een stuk leuker dan ik initieel had gedacht. Het enige wat ik nu nog mis zijn de Move controllers. Maar laat die nu net overal zijn uitverkocht! Ik lees her en der dat ze vanaf februari weer verkrijgbaar zijn dus here’s to hoping. Tot die tijd ga ik me gewoon nog vermaken met de Dualshock controller en wissel ik VR gewoon lekker af met mijn tv. Nu ga ik eerst verder met Star Wars Jedi: Fallen Order.

Check mijn video’s op Youtube!

Meer lezen over gaming of andere zaken? Check dan FSOM en FSOM TV!